tiistai 12. maaliskuuta 2013

Ensikosketus

Ensimmäinen kurssipäivä on nyt pulkassa ja mielessä pyörii hirveästi ajatuksia kaikesta tapahtuneesta ja siitä, mitä mahtaa olla tulossa. Tällä hetkellä Ava makoilee oven vieressä, taitaa raukka ikävöidä kouluttajaansa, ja minulla mielessä päällimmäisenä on ajatus siitä, voiko tämä todella olla totta, että oikeasti tuosta rauhallisesta ja kaikin puolin mukavalta vaikuttavasta koiruudesta on tulossa minun oppaani. Mutta jotta tämä postaus ei menisi ihan pelkästään vain erilaisin sanakääntein sen ilmaisuun, miten mielettömältä täällä olo tuntuu, voisin kertoa hieman päivän kulusta.

Valmistautuminen koiralliseen elämään alkoi tutustumisella kassilliseen koiran tarvikkeita, joka odotti minua majoitushuoneessa ja jonka sisällöstä tunnistin ruokapussien lisäksi vain turkinhoitovälineet. "Tositoimiin" ei kuitenkaan vielä tämän jälkeen päästy, vaan kävimme ennen kuin Ava tuotiin huoneeseeni tutustumaan katsastamassa kurssipaikasta kaikki tärkeät tilat sekä reitin jaloittelupaikalle. En ole pitkään aikaan ollut missään minulle täysin vieraassa ympäristössä ja aluksi tuntuikin vähän vaikealta hahmottaa, mistä mitäkin löytyy. Yllättävän pian pääsin kuitenkin "kartalle", eikä etsiytyminen itsenäisesti päivälliselle tuottanut ongelmia.

Loppupäivä onkin kulunut lähinnä Avaan tutustuessa. Sillä on sopivasti karvanlähtöaika, joten saan ainakin alusta asti kuvan siitä, minkä verran sen turkinhoitoon menee aikaa ja miten paljon koirasta voi lähteä karvaa. Niitä "koiranomistamisen haittapuolia" ei tästä päivästä ole puuttunut siinäkään mielessä, että juuri ennen iltajaloittelulle lähtöä Ava oksensi. Kouluttaja arveli, että se johtui siitä, että Ava oli syönyt niin paljon omia karvojaan ja ainakin Ava vaikutti hänestä ihan pirteältä omalta itseltään, joten syytä huoleen ei pitäisi olla. Silti asia tietenkin mietityttää. Itse iltajaloittelu sujui minusta ihan kivasti huomioon ottaen sen, että se oli ensimmäinen koulutuskerta. Selvästi Ava mietti, uskoako minua vai ei, ja jaloittelupaikalta takaisin tullessa se oli varsin epävarma siitä, minne halusin sen menevän, kun käskin sitä "takaisin".

Huomenna, un ensimmäisestä yhteisestä yöstä on selvitty, päästäänkin sitten jo treenaamaan enemmän. Päiväohjelman mukaan kurssin aikana tehdään yleensä kaksi pidempää harjoittelulenkkiä ja aamulla ja illalla käydään lyhyemmillä jaloitteluilla. Iltapäivisin on lisäksi joko "teoriaa" koiran pitoon liittyvistä asioista tai tottelevaisuusharjoituksia. Huomenna "teoriassa" tapaamme henkilön, joka kertoo opaskoiran käyttäjien omasta yhdistyksestä. Maltan tuskin odottaa!

1 kommentti:

  1. Mahtavaa lukea näitä kuulumisiasi ekalta päivältä!!!
    Ja upeeta kun perustit tämän blogin.

    Kommentointi muuten olis ruudunlukua käyttäville helpompaa, jos kytkisit tuon tunnistushomman pois. Itelläni on Firefox ja webvisum-lisäosa, joka saa tuon jtunnistekuvan tulkattua. Valitettavasti en muista miten sen valvonnan saa pois.
    Tuli vaan mieleen kun tuolla Opaskoirat-alueella kirjotettiin ongelmasta kommentoida.

    VastaaPoista