maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hyvä lukija,

On kulunut reilut kolme vuotta siitä, kun täytin sairaanhoitopiirin työntekijän kanssa opaskoiran hakupapereita ja nyt on päästy siihen pisteeseen, että olen lähdössä niin sanotulle yhteistoimintakurssille, jonka aikana harjoitellaan tulevan opaskoiran kanssa kulkemista. Jos kaikki menee toivotulla tavalla, koira (pitkäkarvainen saksanpaimenkoira Ava) luovutetaan kurssin ja kotipaikkakoulutuksen jälkeen käyttööni.

Olen lukemattomia kertoja tämän kolmen vuoden aikana pohtinut sitä, millaista elämä opaskoiran kanssa tulee olemaan ja erityisesti sitä, minkälainen kokemus yhteistoimintakurssi on, mutta en ole harmikseni löytänyt aiheesta ainoatakaan blogia. Toki monelta konkarikoirankäyttäjältä olen kuullut, että muutos valkoisen kepin kanssa liikkumisesta koiralliseen elämään on valtava, mutta siihen se sitten oikeastaan on jäänytkin. Oman kokemukseni innoittamana ajattelin siis perustaa tämän blogin, jotta niin läheiseni kuin opaskoiraa odottavat ja muut asiasta kiinnostuneet voisivat seurata ainakin yhden koirakon alkutaivalta.

5 kommenttia:

  1. Hei, kiitos tästä! Yhden koiran kanssa kulkeneena ja toista havittelevana tulen taatusti seuraamaan tätä blogiasi tiiviisti. Antoisia hetkiiä kurssilla, kotipaikkakoulutuksessa ja ihan "taviselämässä" sinulle ja koirallesi. Kasvakaa hyväksi koirakoksi.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Heippa!
    Siistii, et säkin perustit blogin. Nyt voidaan sitten yhdessä lueskella toistemme tekemisiä. Tsemppii kurssille ja toivottavasti saat kauan odotetun koiran omaksesi <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos kannustuksesta! Ja anteeksi äiti, yritin poistaa "tyhjää kommenttia" ts. ilmoitusta siitä, että olit poistanut pieleen menneen kommentin, mutta poistin vahingossa jostain syystä toisen kommenttisikin.

    VastaaPoista
  5. Onhan noita seurattu. Aina, kun näen opaskoiran tulevan, koetan väistää. Olen myös kauna tiennyt, että opaskoira ja avustajakoira ovat eri asioita.

    VastaaPoista