sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Repetitio mater studiorum est



Tämä päivä oli oikeastaan kopio eilisestä; aamulla kävimme yhdellä harjoittelulenkillä ja iltapäivällä juoksuttamassa koiria joen varressa. Treenilenkki sujui muuten ihan mukavasti, mutta "vahingossa" pudottamani hanska ei tahtonut vieläkään löytyä. Sain ohjeeksi harjoitella siten, että Ava pitäisi etsi-käskystä hanskaa vain suussaan, kunnes annan sille luvan päästää irti. Harjoittelinkin tätä juuri ennen iltaruokaa niin, että Ava sai palkkioksi ison kupillisen Yrjölän puuro-kuivaruokaseosta, jota se syö jo taas oikein mielellään ja tuntuu odottavan vesi kielellä.

Joella meno oli vähän eilistä rauhallisempaa. Kutsuimme eilisen tapaan koiria välillä luokse, ja luoksetulo alkoikin jo jotenkuten sujua. Iltapäivä sujui puolestaan kuten eilenkin rauhallisissa merkeissä Avan nukkuessa.

On vaikeaa uskoa, että kurssi on pian jo puolivälissä. Aamuisin herätessä ja Avan tullessa vastaan tulee vieläkin sellainen tunne, että "tämä on siis sittenkin totta, eikä vain jotain tosi hyvää unta.". Toisaalta tuntuu jo harmittavalta lähteä päivälliselle, jonne koirat eivät koskaan tule mukaan, pelkän kepin kanssa, kun liikkuminen sen kanssa tuntuu koiran kanssa kulkemiseen verrattuna niin hankalalta. Vaikka Ava vielä saattaakin ajoittain kävelyttää minua joitain esteitä päin, tunnen silti oloni paljon varmemmaksi, kun se on mukanani opastamassa. Kun koira tuntuu edelleen koko ajan toimivan yhä paremmin ja paremmin uskon, että ennemmin tai myöhemmin pahimmat törmäilytkin jäävät pois, kunhan vain jaksamme harjoitella. Olen viime päivien aikana myös huomannut, että hartiatkin ovat paljon vähemmän jumissa kuin yleensä. Jää nähtäväksi, johtuuko se siitä, etten käytä juurikaan keppiä vai siitä, etten täällä ollessani ole päivittäin tietenkään kantanut reilun kymmenen kilon painoistakoulureppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti